敘利亞愛情故事 | A Syrian Love Story

Back

Slide One
Slide Two

影片簡介


阿默和芮各妲十五年前結識敘利亞的獄中,當導演於2009年第一次認識到這對家庭時,芮各妲又回到監獄,獨留阿默以及四個男孩。爾後,「阿拉伯之春」遍地開花,這對家庭的命運再也無法回頭。歷時五年拍攝,本片紀錄了他們追逐政治自由的史詩篇章。對阿默和芮各妲而言,他們踏上一條關於希望、夢想、失落的旅程。面對革命,他們心中只有家鄉和彼此。回顧當初,他們一直在追求,夢想著得到自由,這不是他們想要的自由嗎?本片在雪菲爾德紀錄片電影節上獲得大獎,描繪一部家庭流亡異鄉的剪影,寫下一個國/家面目全非的故事。


Comrades and lovers Amer and Raghda met in a Syrian prison cell 15 years ago. When McAllister first meets their family in 2009, Raghda is back in prison leaving Amer to look after their 4 boys alone; but as the ‘Arab Spring’ sweeps the region, the family’s fate shifts irrevocably.Filmed over 5 years, the film charts their incredible odyssey to political freedom. For Raghda and Amer, it is a journey of hope, dreams and despair: for the revolution, their homeland and each other.

影片資訊


★台灣首映★

導演:Sean McAllister

出品國:英國 UK

年份:2015

片長:76 min

獲獎資訊:

2015 英國雪菲爾德紀錄片電影節 評審團大獎
2015 阿姆斯特丹國際紀錄片電影節
2016 英國影藝學院(BAFTA)電影獎 傑出英國首部作品電影創作者入圍

放映資訊


放映時間:

9/25(日)18:20 華山一廳
9/28(三)21:20 華山一廳

放映地點:光點華山電影館

預告片播放